Interessant:

Proximus en Audi maken van auto een mobiele hotspot

nieuws 14 januari 2016 om 10:13

De Belgische operator Proximus en Audi hebben een samenwerkeringsovereenkomst gesloten om alle nieuwe Audi's in BelgiŽ uitgerust met Audi connect te voorzien van een eigen internetverbinding via het Proximus-netwerk.

Audi bundelt onder de naam 'Audi connect' alle toepassingen en ontwikkelingen die de wagen, de inzittenden en de rest van de wereld met mekaar verbinden.†Zo kan je een beroep doen op de verkeersinformatie online met real-time weergave van de verkeerstromen op de navigatiekaart, op de navigatie met Google Earth en Google Street View en het pro-actief plannen van de reisweg op het myAudi portaal. Via de Online Media Streaming krijg je toegang tot het aanbod van muziekwebsite 'Napster' en internetradio 'AUPEO!'.

Andere Audi connect-diensten zijn onder andere de "Tankstop" waarmee je de tankstations vindt die de goedkoopste brandstof aanbieden, of die het dichtst in de buurt zijn. Met "Treininfo" of "Vluchtinfo" worden respectievelijk de dienstregeling van bussen en treinen en de vertrek- of aankomsturen in real-time van vluchten weergegeven. Met de dienst "Meteo" en "City events" kan je †checken welk weer het op de bestemming is en welke evenementen er plaats vinden.

Bovendien kunnen via de WiFi-hotspot alle passagiers toegang krijgen tot het internet met hun laptop, tablet of smartphone. De eigen internetverbinding van de Audi garandeert een stabiele verbinding in de auto voor zowel de bestuurder als de passagiers.

De eigenaars van een nieuwe Audi met Audi connect besteld voor 30 juni 2016, kunnen de slimme connectiviteitsdiensten via het Proximus-netwerk gedurende 3 maanden, 3GB per maand, gratis gebruiken in BelgiŽ. Indien ze de dienst nadien blijven gebruiken, betalen ze 20 euro per maand voor 3GB in BelgiŽ. Wie ook in het buitenland gebruik wil maken van internet in de wagen kan een roaming databundel laten activeren.

portablegear.nl