Interessant:

Mio Slice voor intelligente activiteitstracking

nieuws 5 januari 2016 om 11:56

De Mio Slice is een nieuwe wearable die 'Personal Activity Intelligence' (PAI) meet. Deze PAI-data helpt je zeer persoonlijke sportieve doelstellingen te realiseren.

De PAI-metriek is gebaseerd op onderzoek onder de naam Hunt Study, een grootschalige studie uit Noorwegen waarbij activiteitsniveau werd gekoppeld aan gezondheid en levensduur. De PAI-score is een persoonlijke metriek. Het is gebaseerd op leeftijd, geslacht, rusthartslag en maximale hartslag. Daardoor zorgt PAI altijd voor een op maat gemaakte doelstelling. "Of je nu slechts af en toe sport of een eersteklas atleet bent, de PAI-score zal altijd oefeningen op maat voor jouw lichaam aanbieden", aldus Mio.

Mio Slice
Mio Slice

De PAI-score wordt berekend met hulp van je hartslagintensiteit over een periode van zeven dagen. Volgens de Hunt Study kan je je levensduur verlengen en ernstige ziektens voorkomen door je PAI-score boven de 100 te houden. De Mio Slice is het enige Mio-product dat de PAI-score direct op de band toont. Andere Mio-producten tonen de score in de mobiele PAI-app (beschikbaar voor iOS en Android). Naast een weergave van de PAI-score biedt de Slice een trilalarm en de mogelijkheid om smartphone-notificaties te ontvangen.

De Mio Slice komt later dit jaar in de Verenigde Staten op de markt voor een prijs van 99 dollar.

Cnet