Interessant:

HTC One X9 officieel aangekondigd in China

nieuws 4 januari 2016 om 11:03

HTC heeft in China officieel de HTC One X9 aangekondigd. Deze smartphone beschikt over een 5,5-inch Full HD IPS-display, een 13-megapixel camera met RAW-modus en een krachtige octa-core MediaTek Helio X10-processor.

Het aluminum design van de HTC One X9, die al eerder uitlekte, lijkt erg op dat van de HTC One A9 (die ook in Nederland te koop is). Onder het 5,5-inch Full HD-display van de One X9 vind je echter drie capacitive touch-toetsen voor de navigatie, waar HTC's andere vlaggenschipmodellen recentelijk allemaal voorzien zijn van on-screen navigatietoetsen. Dergelijke touch-toetsen zijn momenteel echter erg in trek op de Aziatische markt en dat is waar HTC zich met de One X9 voornamelijk op richt.

HTC One X9
HTC One X9

Onder de motorkap beschikt de One X9 over een zeer recente 2,2GHz octa-core MediaTek Helio X10-processor met 3GB RAM. Het 32GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. Verder kan je rekenen op een (niet-uitneembare) 3.000 mAh batterij en een sneloplaadfunctie. De 13-megapixel camera (met optische beeldstabilisatie) aan de achterzijde biedt de mogelijkheid om 4K-video's op te nemen en om foto's in RAW-formaat vast te leggen. Aan de voorzijde vind je een 5-megapixel camera met een f/2.0-lens. Het toestel draait waarschijnlijk op Android 6.0 Marshmallow, al is dat nog niet officieel bevestigd.

De HTC One X9 verschijnt in China voor een prijs van, omgerekend, ongeveer 340 euro. HTC heeft nog niet laten weten of het toestel ook naar Nederland komt.

Naschrift: HTC maakte begin 2016 bekend de HTC One X9 ook op de Europese markt te brengen.

PhoneArena