Interessant:

GPS-locatiedata Instagram gebruikt voor beha-diefstal

nieuws 23 december 2015 om 14:39

Een 44-jarige man in CaliforniŽ heeft gebruik gemaakt van GPS-locatiedata bij foto's op Instagram en Facebook om bij vrouwen in te breken en vervolgens hun ondergoed te stelen.

De 44-jarige dief werd aangehouden door de politie en wordt verdacht van 6 inbraken, bij 24 verschillende slachtoffers, sinds oktober 2015. De man vond de vrouwen online en doorzocht hun publieke foto's op Facebook en Instagram. Dankzij foto's die waren 'geotagged' (voorzien van GPS-locatiedata) kon hij vervolgens eenvoudig achterhalen waar de vrouwen (allemaal studentes) woonden en vervolgens bij ze inbreken. Hij stal hun panty's, beha's en vaak ook enkele andere kostbaarheden.

Google Maps GPS-locatiedata
Google Maps GPS-locatiedata

De man werd, na een zoektocht van 3 uur, door de politie gearresteerd. Hij kreeg een borgtocht van 200.000 dollar en wordt aangeklaagd voor diefstal en voyeurisme. De Californische politie zegt dat de zaak een waarschuwing moet zijn voor een ieder die online foto's deelt. De politie waarschuwt iedereen de privacy- en locatiedata van foto's die op online media worden gepost goed te controleren.

PetaPixel