Interessant:

Smach Z: Steam Machine-gamehandheld

nieuws 16 december 2015 om 11:09

Op Kickstarter is een campagne van start gegaan voor de Smach Z, een Steam Machine-gameheld waarop je, dankzij Valve's Stream OS, PC-games kan spelen en streamen.

Steam Machine is een hardware-platform met Valve's Stream OS, gericht op gaming. Er verschenen al verschillende desktopvarianten van de Steam Machine, maar nog geen handheld. De Smach Z (ook wel Smach Zero genaamd) verscheen eerder als conceptmodel onder de naam SteamBoy. De handheld is voorzien van een 5-inch touchdisplay en een AMD G-Series chip met een 2GB Radeon-videokaart. Verder beschikt deze Steam Machine-handheld over HDMI, WIFi, Bluetooth, een USB 3.0 Type C-aansluiting, 4G/LTE-support en een frontcamera.

Smach Z: Steam Machine-gamehandheld
Smach Z: Steam Machine-gamehandheld

Waarschijnlijk, maar dat is nog afhankelijk van of de Kickstart-doelstelling wordt gehaald, komt de Smach Z in twee varianten: als een entry-level model met 4GB RAM en 32GB geheugen of met 8GB RAM en 128GB geheugen. Het geheugen van beide modellen is uitbreidbaar via microSD. De batterij van de Smach Z moet het tot vijf uur achtereen uithouden.

Verder is de Smach Z uiteraard voorzien van echte fysieke handheld-controls: vier gaming-toetsen, vier trigger-toetsen, twee actietoetsen, twee touchpads en een joystick. Het touchdisplay is echter ook instelbaar als controlepad middels de "Magic Z-Pads"-optie.

De Smach Z moet in mei 2016 op de markt komen als industrieel prototype - voor een prijs van maar liefst 3000 dollar. Het is niet duidelijk wanneer er een consumentenmodel van verschijnt. Voorgaande PC-handhelds als de Panasonic Jungle en de Wikipad Gaming Tablet waren grote flops.

Update 18/12: de Kickstarter-campagne voor de Smach Z is inmiddels alweer geannuleerd, waarmee deze Steam Machine-handheld van de baan lijkt.

Liliputing