Interessant:

Mozilla trekt stekker uit Firefox OS

nieuws 9 december 2015 om 13:22

Ontwikkelaar Mozilla trekt de stekker uit de ontwikkeling en verkoop van Firefox OS, een open besturingssysteem dat was bedoeld voor goedkope smartphones. Een groot succes is het nooit geworden.

"We zijn trots op de voordelen die Firefox OS aan het web-platform heeft toegevoegd en we zullen blijven experimenteren met gebruikerservaring op verschillende connected devices. (...) Firefox OS heeft de flexibiliteit van het internet bewezen, het was geschikt voor low-end smartphones tot voor HD-televisies. We waren echter niet in staat de best mogelijke gebruikservaring te bieden en daarom hebben we besloten te stoppen met het aanbieden van Firefox OS voor smartphones", aldus Mozilla in een persverkarling.

Orange Klif Firefox OS-smartphone
Orange Klif Firefox OS-smartphone

Firefox OS werd in 2013 voor het eerst getoond en was gericht op opkomende markten en goedkope smartphones. In deze†opkomende markten (China, India, BraziliŽ, Senegal, Madagascar) verschenen verschillende Firefox OS-toestellen, zoals de†LG Fireweb, de†Alcatel One Touch Fire†en de Orange Klif. Een echt groot succes werden de toestellen echter nooit.

TechCrunch