Interessant:

Drake: meest gestreamde artiest op Spotify in 2015

nieuws 2 december 2015 om 14:28

Drake was in 2015 wereldwijd de meest gestreamde artiest op Spotify. De meest gestreamde Nederlandse artiest was Ronnie Flex. 'Beauty Behind The Madness' van The Weeknd was het meest gestreamde album van 2015.

Dat heeft Spotify bekend gemaakt in haar jaarlijkse muziektoplijsten. Drake werd in 2015 in totaal 1,8 miljard keer gestreamd en kende 46 miljoen luisteraars. Drake versloeg daarmee Ed Sheeran, die vorig jaar wereldwijd het meest gestreamd werd. In Nederland is Ed Sheeran nog wel de meest gestreamde artiest. In Nederland wordt hij op plaats twee gevolgd door Ronnie Flex, die daarmee de meest gestreamde Nederlandse artiest is. Ed Sheeran is tevens nog de meest gestreamde artiest allertijden, met tot op heden 3 miljard streams en met dit jaar meer dan 59 miljoen luisteraars.

Spotify
Spotify

Beauty Behind The Madness van The Weeknd behaalde 60 miljoen jaar luisteraars en was het meest gestreamde album wereldwijd van 2015. Het versloeg daarmee Drake's If You’re Reading This It’s Too Late. Rihanna was de vrouwelijke artiest die wereldwijd het afgelopen jaar meest gestreamd werd (meer dan miljard streams en 57 miljoen luisteraars), in Nederland ging deze eer naar Ariana Grande. De meest gestreamde vrouwelijke artiest uit Nederland is Anouk. Justin Bieber ging ervandoor met het record van meeste streams (36 miljoen) op één dag.

Spotify maakte verder bekend dat afgelopen jaar meer dan 75 miljoen luisteraars meer dan 20 miljard uur muziek hebben geluisterd en meer dan 2 miljard afspeellijsten hebben aangemaakt. Niet alle grote artiesten zijn echter van mening dat Spotify genoeg opbrengt: zo verschenen de nieuwste albums van Taylor Swift en Adele niet op de streamingdienst.

Spotify