Interessant:

Samsung-topman moet plaatsmaken

nieuws 2 december 2015 om 09:47

J.K. Shin, de topman van Samsungs mobiele divisie, moet plaatsmaken. Hij wordt vervangen door D.J. Koh, die bij Samsung jaren werkte op de research & development-afdeling.

Samsung-voorzitteráLee Jae Yong heeft de vervanging van J.K. Shin (Shin Jong Kyun) door D.J. Koh (Koh Dong Jin) wereldkundig gemaakt. De vervanging zou erop wijzen dat Samsung de focus wil gaan verleggen van hardware naar software. Koh werkte jarenlang op de research & development-afdeling van Samsung en werkte onder meer aan de ontwikkeling van software als Knox en Samsung Pay. Daarnaast wordt Shin waarschijnlijk afgerekend op de tegenvallende resultaten van het afgelopen jaar: de winst is de laagste in de afgelopen vier jaar. Samsung domineert niet langer de wereldwijde smartphone-markt en Lee hoop wellicht dat Koh daar verandering in kan brengen.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

J.K. Shin is in de telecomindustrie bekend om zijn hardware-expertise en hij verwierf vooral bekendheid bij de prestentatie van de Samsung Galaxy S4 in 2013 in New York. Onder zijn leiding groeide Samsung ook uit tot leider op de wereldwijde smartphone-markt. Bij zijn aanstelling bij de mobiele divisie van Samsung in 2011 verkocht Samsung wereldwijd 94,2 miljoen smartphones per jaar, vorig jaar waren dat er 318,2 miljoen. Het laatste jaar is Samsung echter niet meer overheersend in de overvolle smartphone-markt, met sterke concurrentie van Apple in het high-end segment en van Chinese bedrijven als Xiaomi en Huawei in het budget-segment. Samsung verloor bijvoorbeeld zijn toppositie op de Chinese smartphone-markt.

Shin blijft wel aan bij Samsungs mobiele divisie en zal zich gaan focussen op "de lange termijn".

Bloomberg


Gerelateerde producten