Interessant:

Nokia 230 van 60 euro geintroduceerd

nieuws 25 november 2015 om 12:37

Microsoft introduceert met de Nokia 230 een nieuw instapmodel-telefoon voor opkomende markten. Bijzonder aan de telefoon is de selfie-camera met flitser aan de voorzijde.

De Nokia 230, die beschikbaar komt in een single-sim en in een dual-sim editie, is zowel aan de voorzijde als achterzijde voorzien van een 2-megapixel camera met LED-flitser. Daardoor neem je altijd heldere foto's en selfies, ook bij weinig licht. Via de "share"-toets kan je foto's vervolgens direct delen via onder meer Twitter en Facebook. Het basale toestel biedt verder een 2,8-inch kleuren display, FM-radio, een MP3-speler en een microSD-geheugenkaartslot (tot 32GB).

Op de Nokia 230 vind je verder de Opera Mini Browser en krijg je toegang tot de Opera Store, waar je additionele games en apps kan downloaden. Het toestel heeft een robuuste aluminium achterzijde, uitgevoerd in het zilver of zwart, en biedt een standbytijd tot 27 dagen (single-sim) of 22 dagen (dual-sim). De LED-flitser kan je ook gebruiken als zaklamp. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth 3.0 en GPRS/EDGE.

Nokia 230
Nokia 230

De Nokia 230 verschijnt eind dit jaar voor een prijs rond de 60 euro in India, Aziė en het Midden-Oosten. Andere markten volgen in 2016. Het is nog niet bekend of Nederland daarbij is.

Windows Devices Blog