Interessant:

Apple-reclameslogan verboden in China

nieuws 26 november 2015 om 12:01

De Chinese provider China Mobile heeft Apple's officiele reclameslogan in China,á"The only thing that's changed is everything", van haar website moeten verwijderen nadat een rechter een verbod op het gebruik ervan oplegde.

China Mobile, ÚÚn van de grootste mobiele providers ter wereld, gebruikte Apple's slogan op haar website om nieuwe iPhone-modellen aan te prijzen. Het bedrijf werd hierdoor echter aangeklaagd op grond van schending van wettelijk toegestane advertenties. Een rechter gaf de aanklager gelijk.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Volgens een nieuwe Chinese wet, aangenomen in september, zijn uitdrukkingen als "the most" (het meeste) of "the best" (het beste) namelijk niet meer toegestaan bij de beschrijving van producten en diensten. Apple's sloganá"The only thing that's changed is everything" bevat volgens de Chinese rechter twee woorden die de nieuwe wet schenden, namelijk "only" en "everything".

Volgens Chinese bronnen gebruikt Apple zelf de slogan nog wel op haar Chinese website, maar de aanklager is van plan ook dit aan te pakken.

Cellular-news