Interessant:

Garmin stuurt iedereen naar dorpje in Oostenrijk

nieuws 25 november 2015 om 12:15

Het kleine Oostenrijkse bergdorpjeáPreitenegg is bekend geworden door een fout in de navigatiesoftware van Garmin. Bij het het berekenen van alternatieve routes worden bestuurders, ongeacht waar ze zijn, langs het plaatsje gestuurd.

Preitenegg is een dorpje in de bergen van Oostenrijk met minder dan 1.000 inwoners. Bij veel bestuurders met een Garmin-navigatiesysteem is de plaats echter bekend geworden door een opmerkelijke fout in de navigatiesoftware. Bij het berekenen van een alternatieve route om verkeersongelukken te vermijden, worden bestuurders altijd langsáPreitenegg gestuurd. Ook als ze zich op een geheel andere route begeven, zoals van Londen naar Edinburg of van Berlijn naar Munchen. Garmin-bezitters over heel Europa hebben de fout inmiddels bij Garmin aangekaart. Vooralsnog is echter nog niemand per ongeluk helemaal naar Preitenegg gereden.

Garmin nuvicam
Garmin nuvicam

Garmin erkent de fout en belooft bij een volgende software-update het probleem op te lossen. De fout blijkt vooral voor te komen op apparaten waarop kaarten van een bepaalde regio, zoals West-Europa, zijn geinstalleerd. Overigens ziet Garmin ook de humor van de fout in. In een reactie schrijft de Amerikaanse navigatiefabrikant: "Garmin is blij aan de bekendheid van Preitenegg te hebben bijgedragen. Maar nu werken we aan een oplossing en bij de volgende kaartupdate zal het probleem zijn opgelost."

Bestuurders volgden eerder klakkeloos hun GPSáin het waterin de modderin de Maasin nat betonin een bosin een meerin de Hollandsche IJsseldoor het ijsnaar een drugsdeal, het spoor opáen naaráZagreb in plaats van Brussel.

The Telegraph