Interessant:

Brandwonden op pols door Apple Watch

nieuws 25 november 2015 om 09:46

Een man uit Denemarken beweert dat hij brandwonden op zijn pols heeft opgelopen door de Apple Watch. Apple heeft de zaak inmiddels onderzocht en beweert dat er geen bewijs is dat er een verband is tussen de brandwonden en de Apple Watch.

De Deense man liep de brandwonden, naar eigen zeggen als gevolg van het dragen van de Apple Watch, afgelopen 17 oktober op. Hij zegt dat er ook een ooggetuige is die kan bevestigen dat de brandwonden door de Apple Watch zijn ontstaan en niet door een externe bron. Op een foto van de pols van de man zijn twee diepe brandwonden te zien op de plaats van een horlogeband.

Apple heeft zowel de horlogeband als het horloge onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat er geen bewijs is dat er een verband is tussen de Apple Watch en de brandwonden. Volgens Apple zitten er geen elektronica in de polsband die warm kunnen worden dat zij brandwonden veroorzaken, en zijn de wonden wel degelijk de oorzaak van een externe bron.

Apple Watch
Apple Watch

Apple beschouwt de zaak verder als een 'private kwestie' met de man. Naar verluidt zou de man, ondanks de brandwonden, Apple wel gevraagd hebben om het horloge te vervangen. Het is niet duidelijk of dat dat gebeurd is. Apple waarschuwde eerder dat bepaalde materialen in het horloge wel een allergische reactie kunnen oproepen, maar dat lijkt in dit geval niet aan de orde.áEerder bleek de hartslagsensor van deáApple Watchániet goed te functionerenáopágetatoeeerde polsen.

PhoneArena


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws