Interessant:

Relatie vaak beeindigd via WhatsApp

nieuws 21 november 2015 om 12:23

Uit onderzoek van GSM Helpdesk onder meer dan 1.000 Nederlanders blijkt dat steeds meer Nederlanders een relatie beeindigen via WhatsApp. 1 op de 8 Nederlanders meent dat de app een geschikt medium is om een relatie te beeindigen.

Het onderzoek van GSM Helpdesk werd uitgevoerd onder meer dan 1.000 Nederlanders binnen het Telecompaper Consumerpanel. In het onderzoek werd gevraagd via welk medium (bellen, sms'en, WhatsApp, Facebook, e-mail of post) bij voorkeur in welke situatie werd gebruikt. 1 op de 8 Nederlanders gaf aan WhatsApp een geschikt medium te vinden om een relatie te beeindigen. Vorig jaar, toen het onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd, was dat nog 3 op de 10.

Relatie vaak beeindigd via WhatsApp
Relatie vaak beeindigd via WhatsApp

Uit het onderzoek blijkt verder dat WhatsApp ook veel wordt gebruikt voor 'sociale wenselijke uitingen'. Denk hierbij aan felicitaties, waarvoor WhatsApp in 32 procent van de gevallen wordt gebruikt. Als men 'echte betrokkenheid' wil tonen, wordt toch nog de voorkeur gegeven aan bellen. Ook het maken van een afspraak (62 procent) wordt nog altijd liever telefonisch gedaan dan via WhatsApp (29 procent).

Tot slot blijken vrouwen 'in allerlei situaties' vaker WhatsApp gebruiken dan mannen. Van de vrouwen gebruikt bijvoorbeeld 35 procent WhatsApp om felicitaties te versturen, tegenover 29 procent van de mannen. Vrouwen gebruiken ook vaker WhatsApp (55 procent) om een afspraak te maken dan mannen (43 procent).

GSM Helpdesk