Interessant:

Zembro: smartband voor senioren

nieuws 17 november 2015 om 10:45

Zembro introduceert een smartband voor senioren, deze is op de eerste plaats een discrete alarmknop, maar is ook voorzien van een telefoon- en tijdfunctie en verstuurt indien nodig de gps-coördinaten naar ingestelde contactpersonen.

De gedachte achter de Zembro is tweeledig, aldus Zembro: "Enerzijds is de Nederlandse oudere steeds langer mobiel en actief, anderzijds wordt hij van overheidswege bovendien gestimuleerd zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Beide trends veronderstellen een grote mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de senior. Maar de bekende risico's blijven bestaan; zo is het niet ondenkbaar dat een senior een vervelende val maakt of de weg kwijtraakt tijdens een fiets- of wandeltocht en daarna hulp moet inroepen. Met deze problematiek in het achterhoofd ontwikkelde Zembro een oplossing bestaande uit de bracelet, een app en een 24/7 service."

Zembro: smartband voor senioren
Zembro: smartband voor senioren

Daarbij hebben de ontwikkelaars goed gekeken naar hun doelgroep: de zelfstandige en actieve oudere. Dat heeft geresulteerd in een armband die licht en waterdicht is, in heel Europa te traceren is en die meteen uit de verpakking te gebruiken is, zonder ingewikkelde gebruiksaanwijzing. Verder beschikt het apparaat over een batterij die met gemak tien dagen meegaat en is de wearable eigentijds vormgegeven en niet te herkennen als noodknop. "Het toestel moest behalve functioneel ook eenvoudig, mooi en discreet zijn, zodat mensen het graag willen dragen," aldus Johan De Geyter, CEO van Zembro.

Via de bijbehorende Zembro-app blijft de familie verbonden met de drager van de armband. Wanneer die alarm slaat, krijgen alle connecties die de app hebben geïnstalleerd automatisch een melding. Zembro biedt ook een 24/7 alarmservice aan, waarbij professionele hulpverleners dag en nacht de telefoon opnemen en indien nodig contact leggen met hulpdiensten of familie. De app is op dit moment beschikbaar voor iOS-devices, Vanaf december is de Android-versie te downloaden. 

De Zembro-smartband is wel zeer prijzig. Je betaalt eenmalig een activatie-fee van € 49 en een abonnementsbedrag van € 9,50 per maand. Het serviceabonnement omvat de datakosten voor de verbinding en voor de locatiebepaling, de kosten voor de service van de app en de software-updates van de armband. De armband zelf is te koop voor € 399,-. Het is ook mogelijk de armband te huren, voor € 18 per maand voor de duur van twee jaar. In dit geval geldt een borg van € 200. De Zembro 24/7 alarmservice is optioneel; de kosten daarvoor bedragen € 12 per maand.

Zembro