Interessant:

Micro Machines keert terug op iPhone en iPad

nieuws 2 november 2015 om 11:59

Micro Machines, het populaire racespelletje gebaseerd op de speelgoedautootjes uit de jaren 90, keert terug op de iPhone en iPad. Dat hebben ontwikkelaar Codemasters en uitgever Chillingo bekendgemaakt.

Micro Machines was in de jaren 90 een populaire raceserie op de 8-bit en 16-bit spelcomputers, met een focus op multiplayer. Na de eerste twee delen nam de populariteit van de serie af, maar onder de slogan "A New Era Begins" keert het populaire racespel binnenkort terug op de iPhone en iPad. Dat hebben ontwikkelaar Codemasters (dat ook de originele spellen ontwikkelde), uitgever Chillingo en speelgoedfabrikant Hasbro (eigenaar van het Micro Machines-speelgoedlabel) bekendgemaakt. 

Er zijn nog geen details over het spel bekend, behalve dat de focus weer zal liggen op multiplayer. In de trailer (zie onder) is verder te zien dat de speelgoedauto's wederom racen over onder meer pooltafels, keukentafels en casinotafels. Het is nog niet bekend wanneer Micro Machines voor iOS officieel verschijnt.

TouchArcade