Interessant:

Icarus presenteert Illumina XL (e-reader met Android)

nieuws 23 oktober 2015 om 12:40

Icarus introduceert de Illumina XL (E853BK), een e-reader met een 8-inch e-Ink Pearl HD-display, WiFi-support, schermverlichting en het Android 4.2-besturingssysteem.

De Icarus Illumina XL (E853BK)  is de grotere versie van de Illumina E653BK, Icarus' eerste e-reader met Android 4.2. Het touchscreen meet nu 8-inch, waar dit op de E653BK 6,8-inch is. Dankzij het E-Ink Pearl HD-scherm van de laatste generatie wordt tekst contrastrijk en scherp weergegeven. De ingebouwde, en op verschillende niveau's instelbare, schermverlichting maakt lezen ook in het donker mogelijk. De lettergrootte is eenvoudig via 'Pinch to Zoom' aanpasbaar.

Net als de E653BK draait de Illumina XL op Android 4.2 en kan je rekenen op WiFi-support. Hierdoor biedt deze e-reader een zeer open platform, waarmee toegang mogelijk is tot verschillende webshops en aanbieders van e-books, zoals Kindle, Bliyoo en Skoobe. Naast alle standaard e-bookformaten kan je op dit model ook MP3-audiobestanden (audioboeken of muziek) beluisteren en foto's (JPG, BMP, GIF, PNG) in grijstinten bekijken.

Icarus Illumina XL (E853BK)
Icarus Illumina XL (E853BK)

Dropbox is standaard geinstalleerd, zodat je ook e-books die je in deze clouddienst hebt opgeslagen onderweg kan bekijken. Het 8GB geheugen van de Illumina XL is uitbreidbaar via microSD (tot 32GB) en de 2.800 mAh batterij zorgt voor een lange batterijduur. 

De Icarus Illumina XL (E853BK) vanaf eind november beschikbaar voor een prijs rond de 240 euro.

Icarus


Gerelateerde producten