Interessant:

YouTube Red: betaalde videodienst zonder reclame

nieuws 23 oktober 2015 om 09:45

Google lanceert aanstaande 28 oktober in de Verenigde Staten YouTube Red, een betaalde versie van de populaire videodienst. Voor een abonnementsbedrag van 9,99 dollar per maand kan je op YouTube Red video's bekijken zonder reclame.

Iedereen kent de ergenis wel: tegenwoordig is het op YouTube vrijwel niet meer mogelijk om rustig een video te kijken zonder voortdurend lastig te worden gevallen met reclame. Google introduceert daartoe nu YouTube Red: een betaalde versie van de dienst zonder reclame. Je betaalt 9,99 dollar per maand om video's zonder advertenties te kunnen bekijken.

YouTube Red maakt het daarnaast mogelijk om video's op te slaan en offline te bekijken op je smartphone of tablet. Een abonnement op YouTube Red is op al je apparaten beschikbaar als je op YouTube inlogt. Met het abonnement heb je ook toegang tot de YouTube Gaming app en de nieuwe (nog te verschijnen) YouTube Music-app. Via de YouTube Music-app kan je snel en eenvoudig muziek ontdekken en beluisteren. Omdat YouTube Red ook Google Play Music ondersteunt heb je ook meteen toegang tot de muziek. Verder komt volgend jaar YouTube Red Originals beschikbaar, waarbij alleen abonnees exclusieve video's en series kunnen bekijken.

YouTube Red verschijnt eind deze maand in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten. Versies voor andere landen zijn in ontwikkeling.

YouTube Blog