Interessant:

Nieuw HTC-vlaggenschip: HTC One A9

nieuws 20 oktober 2015 om 19:33

HTC introduceert de HTC One A9, de eerste niet-Nexus smartphone met Android 6.0. Het 5-inch toestel is voorzien van een quad-core processor en een 5-inch, edge-to-edge Gorilla Glass 4 Full HD AMOLED-scherm.

HTC combineert Android 6.0 Marshmallow met haar eigen HTC Sense interface. De HTC One A9 komt met 16GB intern geheugen en biedt de mogelijkheid om de microSD-kaart (max 2TB) als intern geheugen te formatteren. Zo kun je alle films, video's, games en apps op je microSD-kaart opslaan, zonder restricties. Het toestel draait op Qualcomm's nieuwste 64-bit octa-core Snapdragon 617-processor. De 'multi-directional fingerprint scanner' geeft je een veilige manier om je toestel te vergrendelen.

De HTC One A9, die eerder uitlekte onder naam HTC Aero en de HTC One M9 opvolgt, heeft een volledig metalen design, dat meteen in het oog springt door het gebruik van diepe, opvallende kleuren en de unieke afwerkingen. Nieuwe rondingen, verfijnde randen en de met laserprecisie gesneden richels op de aan/uit-knop in combinatie met het ultradunne aluminium frame, zorgen voor een natuurlijke en lichte uitstraling.

HTC One A9
HTC One A9

"Met de introductie van de HTC One A9 tillen we ons innovatieve erfgoed naar een volgend niveau. Ons designteam heeft hard gewerkt aan een telefoon die zich niet langer richt op standaarden, maar op de intuïtie van de gebruiker. De HTC One A9 levert gebruikers een innovatief ontwerp, opzienbarende prestaties, cutting-edge software en de vrijheid om volledige controle over hun mobiele telefoon te hebben", zegt Mark Moons, General Manager Western Europe bij HTC.

De One A9 is voorzien van een 13-megapixel hoofdcamera met Optical Image Stabilization (OIS) dat automatische bewegingen en trillingen minimaliseert om beeld vlijmscherp vast te kunnen leggen. Daarnaast kan je met de camera Ultra HD-video's maken in 4K-resolutie. Verder zorgt de UltraPixel-camera aan de voorkant voor de beste selfies onder alle lichtomstandigheden. Met de RAW-capture sla je zeer gedetailleerde foto's op, die je achteraf makkelijk kunt bewerken én met de Photo Editor maak je met één druk op de knop automatisch kleuren helderder en de foto's scherper.

HTC One A9 - Topaz Gold
HTC One A9 - Topaz Gold

De HTC One A9 komt met energiebesparende innovaties die helpen de batterijduur te maximaliseren. Deze zorgen ervoor dat apps die veel energie verbruiken automatisch uitgeschakeld worden wanneer deze niet worden gebruikt, zoals ‘s nachts tijdens het opladen. App Standby ziet wanneer een app op de achtergrond niet wordt gebruikt en sluit deze af totdat je hem opnieuw gebruikt.

Ook voor de HTC One A9 is de HTC Dot View cover beschikbaar. De cover heeft een retrolook en laat direct notificaties, weerberichten, bellers-ID'’s en meer zien. Zelfs als de case dicht is. Met bepaalde bewegingen kun je muziek, zaklamp, radio en voice-recorder activeren. De HTC Dot View II cover is leverbaar in de kleuren Obsidian en Deep Garnet. De doorzichtige achterkant zorgt dat het design van het toestel zichtbaar blijft.

De HTC One A9 is vanaf begin november verkrijgbaar in kleuren Carbon Grey, Opal Silver en Topaz Gold voor een adviesprijs van 599 euro.

portablegear.nl