Interessant:

Geigerteller-accessoire voor smartphone

nieuws 20 oktober 2015 om 15:20

De Japanse accessoire-leverancier Thanko heeft in Japan de Smart Geiger op de markt gebracht, een supercompacte geigerteller voor de iPhone en Android-smartphones die je op de headsetpoort kan aansluiten.

De Smart Geiger, een 'plug & play Geigerteller', is ontwikkeld door het Koreaanse FTLab en wordt door Thanko in Japan gedistributeerd. Met een Geigerteller kan je straling, zoals radioactiviteit, meten. Je plugt de Smart Geiger simpelweg in de headsetpoort van je smartphone (voorlopig alleen iOS of Android) en vervolgens kan je in de bijbehorende app de straling zien. De accessoire is zeer compact met afmetingen van 10 x 10 x 47 millimeter en een gewicht van 6 gram.

Smart Geiger voor smartphones
Smart Geiger voor smartphones

De fabrikant laat wel weten dat de Smart Geiger slechts "algemene data" over straling geeft en dat je niet dezelfde accuraatheid als van een echte Geigerteller hoeft te verwachten. Dat is ook niet verrassend, want de Smart Geiger kost slechts rond de 40 euro, waar voor je voor een echte Geigerteller tussen de 200 en 400 euro neerlegt. De Smart Geiger is vooralsnog alleen in Japan te koop.

In 2012 introduceerde Sharp in Japan, naar aanleiding van de nucleaire kernramp in Fukushima in 2011, een Geigerteller-smartphone.

Akihabara News