Interessant:

Loox: locatie-app voor kinderen

nieuws 19 oktober 2015 om 13:25

Loox is een gratis app waarmee families op een simpele manier de locatie met elkaar kunnen delen, berichten naar elkaar kunnen sturen of met een alarmknop een noodsituatie kunnen melden.

In de app is door middel van gps-indicatie te zien waar familieleden en/of vrienden zich bevinden. Op deze manier kunnen ouders kijken of hun kind veilig is aangekomen bij de sporttraining, op school of bij een vriendje. Uniek aan de app zijn onder andere de comfortzones. Deze zijn in te stellen rond favoriete plekken en wanneer een kind daar is aangekomen of juist vertrekt, ontvangt de ouder een bericht. In het geval van een noodsituatie is er ook de alarmknop. In zo'n geval ontvangen alle vrienden en kennissen een melding.

Loox is ook bezig met de ontwikkeling van een slim horloge voor kinderen (Kidswatcher) en een klein mobiel S.O.S- apparaatje voor senioren (De Vlinder) die compatibel worden met de Loox-app. Daarnaast is het de bedoeling dat er in de toekomst meer hardware, zoals een gps-locator voor de hond, tas, bagage of scooter, met het Loox-platform compatibel wordt.

Loox voor iPhone
Loox voor iPhone

De app is ontwikkeld door Watcher Enterprises, een jonge start-up gespecialiseerd in gps-localisatietechniek. Erik Recter, CEO, vertelt: "Loox combineert een stuk veiligheid met vrijheid. Kinderen kunnen zich vrij verplaatsen zonder constant naar hun ouders te moeten bellen, ouders kunnen zelf de locatie zien met Loox. Je hoeft je kind dus nooit meer uit het oog te verliezen. Daarbij heeft ons team slimme protocollen ontwikkeld om het batterijgebruik te sparen."

Loox is gratis te download voor iOS (vanaf 8.3) en Android (vanaf 4.0).

portablegear.nl