Interessant:

Smartphone bezorgt kinderen app-nek

nieuws 20 oktober 2015 om 09:51

Volgens een vooraanstaande†Australische chiropractor (Dr. James Carter) krijgen steeds meer kinderen een 'app-nek', dat zich in de praktijk uit als een bochel, doordat zij urenlang gebogen over hun smartphone zitten.

De†Australische chiropractor krijgt de laatste jaren steeds meer patienten met een app-nek. De helft daarvan zijn scholieren, soms zelfs rond de zeven jaar. Een app-nek kan ontstaan als je urenlang met je hoofd gebogen over je smartphone of tablet zit. Dit kan leiden tot kromgroei en overbelasting van de nekwervels met als gevolg pijn in het hoofd, de nek, de schouders en de rug. Het verkeerd belasten van de nek en rug kan ook pyschologische problemen tot gevolg hebben. De verkeerde houding kan namelijk ook invloed hebben op de ademhaling, bloeddruk en hartslag. Daardoor kunnen 'gelukkige hormonen' als endorfine en serotonine niet vrijkomen, waardoor je onrustig wakker wordt.

Smartphone bezorgt kinderen app-nek
Smartphone bezorgt kinderen app-nek

De chiropractor uit AustraliŽ adviseert om smartphones op ooghoogte te gebruiken en je lichaam in beweging te houden. Daarnaast geeft hij het advies je smartphone niet te gebruiken als je zit of in bed ligt.

Eerder hadden intensieve mobiele gebruikers last van†sms-duimen,†gsm-ellebogen,†iPod-duimen, WhatsApp-vingers,†het†tablet-neksyndroom†en de Candy Crush-duim.

Algemeen Dagblad