Interessant:

Samsung Z3 Tizen-smartphone geintroduceerd

nieuws 14 oktober 2015 om 11:47

Samsung heeft in India officieel een nieuwe smartphone met het Tizen-besturingssysteem geintroduceerd: de Samsung Z3. Dit model beschikt verder onder meer over een 5-inch Super AMOLED HD-display.

Naast een 5-inch Super AMOLED HD-display biedt de Samsung Z3 een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. De camera biedt functies als 'Automatic Selfie' (voor automatische selfies met gezichtsherkenning), 'Beauty Face Mode' (voor automatische bijwerkingen voor een fijne huid op de foto) en 'Wide Selfie' (voor selfies tot 120 graden). Het toestel biedt verder een 2.600 mAh batterij met de 'Ultra Power Saving Mode', waarmee je een standbytijd tot 33 uur kan halen op 10 procent van de batterij. De functie 'Ultra Data Saving Mode' zorgt verder voor datacompressie en -management voor tot 40 procent minder mobiel dataverbruik. 

Samsung Z3
Samsung Z3

Daarnaast heeft Samsung speciaal voor de Indiaanse markt de Samsung Z3 voorzien van de 'My Galaxy'-app. Deze geeft toegang tot exclusieve services, entertainment en informatie over onder meer reizen, films en mode. Ook wordt de 'Mix Radio'-app, een gratis muziekstreamingservice voor India, aangeboden op de Z3. Het toestel draait op Tizen OS, Samsungs eigen besturingssysteem.

De Samsung Z3 komt in het zwart, goud of wit en verschijnt deze maand exclusief in India voor een prijs van INR 8490 (ongeveer 115 euro). De Z3 is de opvolger van de eerder (eveneens exclusief in India verschenen) Samsung Z1. (De Z2 is nooit verschenen).

Samsung Mobile Press