Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Canon presenteert PowerShot G9 X en G5 X

nieuws 14 oktober 2015 om 11:18

Canon heeft haar PowerShot G-serie uitgebreid met twee nieuwe topmodellen, de PowerShot G5 X en PowerShot G9 X. Beide camera's bieden een touchscreen, WiFi-support, een 20,2-megapixel 1-inch CMOS-sensor en de DIGIC 6-processor.

De Canon PowerShot G5 X is bedoeld voor serieuze fotografen die een professioneel niveau met DSLR-achtige bediening en kwaliteit zoeken, de PowerShot G9 X is gericht op hobbyfotografen die een compactcamera met geavanceerde functionaliteiten zoeken. De PowerShot G5 X biedt eená24mm f/1.8 - 2.8, 4.2x groothoekzoomlens. Op de PowerShot G9 X vind je eená28mm f/2 - 4.9 groothoeklens met 3x optische zoom.

Canon PowerShot G5 X
Canon PowerShot G5 X

De PowerShot G5 X heeft een kantelbaar touchscreen en beschikt als extra ten opzichte van de G9 X over eenáOLED EVF (Electronic Viewfinder). De G9 X is voorzien van een vast 3-inch touchscreen. Beide modellen zijn uitgevoerd met een Lens Control Ring die kan worden gebruikt voor bediening van diverse fotografische functies, waaronder diafragma en sluitertijd. Op beide camera's vind je tevens een Full HD-videorecorder, een RAW-opnamemodus en Advanced Dynamic IS (beeldstabilisatie) langs 5-assen.á

Canon PowerShot G9 X
Canon PowerShot G9 X

Met Remote Shooting via WiFi kun je met slimme apparaten op afstand de belangrijkste functies van PowerShot G9 X en G5 X bedienen en heb je meer vrijheid om creatieve cameraconfiguraties en -opstellingen te kiezen. De ingebouwde WiFi- en Dynamic NFC-connectiviteit maakt het tot slot gemakkelijk om je foto's te uploaden naar een smartphone of tablet om ze direct via social media te delen, of als back-up naar cloud services (zoals Google Drive) te sturen.

DeáCanon PowerShot G5 XáenáCanon PowerShot G9 Xázijn vanaf november te koop voor adviesprijzen van respectievelijk 799,99 euro en 509,99 euro.

Canon