Interessant:

Video als Facebook-profielfoto

nieuws 2 oktober 2015 om 10:31

Het wordt op korte termijn mogelijk om een korte videoclip als profielfoto op je Facebook-profiel in te stellen. Tevens wordt het mogelijk om een tijdelijke profielfoto in te stellen.

De 'videoclip' die je als profielfoto op Facebook kan gaan instellen is eigenlijk niet echt een videoclip. Het is een foto met een geintegreerde animatie van enkele seconden die zich eindeloos herhaalt, zoals bekend uit de animated-gifs. Facebook gaat het verder mogelijk maken om een tijdelijke profielfoto te selecteren, bijvoorbeeld voor een paar dagen.

Video als Facebook-profielfoto
Video als Facebook-profielfoto

Verder belooft Facebook dat het eenvoudiger wordt om aan te geven welke persoonlijke informatie je wil delen met familie en vrienden. Daarnaast past Facebook het design van je mobiele profiel aan, de profielfoto wordt nu in het midden van je profiel geplaatst.

Facebook gaat de nieuwe functionaliteiten eerst testen bij een kleine groep iPhone-gebruikers in het Verenigde Koninkrijk en in CaliforniŽ. Het is nog niet bekend wanneer de vernieuwingen officieel beschikbaar komen voor het grote publiek.

Facebook Newsroom