Interessant:

LG V10 smartphone geintroduceerd

nieuws 2 oktober 2015 om 10:10

LG heeft de LG V10 geintroduceerd, deze smartphone is voorzien van een 5,7-inch QHD-display, een tweede scherm, dubbele frontcamera's, een handmatige videomodus en een schokbestendige behuizing.

"De LG V10 is helemaal ontworpen om als multimedia-telefoon in het sociale ecosysteem te functioneren", vertelt Juni Cho, CEO van LG Mobile. "We hoorden van veel van onze consumenten dat ze niet prettig op vakantie gingen zonder camera voordat ze de LG G4 in bezit hadden. Met de LG V10 hopen we voor video te doen wat de G4 voor fotografen deed."

Naast het†5,7-inch Quad HD Quantum-hoofddisplay vind je op de V10 een†2,1-inch breed IPS Quantum Display (van 160 x 1.040 pixels), dat je altijd kan laten aanstaan, zodat je toch productief kan blijven zonder dat dit veel energie van de batterij vraagt. Dit tweede scherm kan je gebruiken om het weer, de tijd, de datum en de batterijduur te tonen als het hoofdscherm uitstaat. Als het hoofdscherm aanstaat, kan je het tweede scherm gebruiken om shortcuts naar apps op te plaatsen. Verder worden op dit tweede scherm discreet binnenkomende oproepen of berichten getoond, terwijl je op het hoofdscherm ongestoord een video kijkt of een game speelt.†Bijzonder aan de LG V10 is verder de Dura Guard-behuizing, die is vervaardigd van roestvrij staal. Het toestel is schokbestendig tot vallen van 1,2 meter.†

LG V10
LG V10

Aan de voorzijde beschikt de V10 over twee 5-megapixel Dual Front Camera's met aparte lenzen voor uitstekende selfies. Met de Multi-view Recording-functie kan je opnames maken uit verschillende hoeken met gebruik van alle drie de camera's op de V10 (ook die aan de achterzijde). De 16-megapixel camera aan de achterzijde biedt onder meer een 4K-videorecorder, optische beeldstabilisatie, een snelle video-editor, een windruisfilter en een handmatige videomodus voor professionele video's. Beveiliging is mogelijk via de††Knock Code-technologie of de vingerafdruksensor. Verder beschikt het toestel over een Qualcomm Snapdragon 808-processor met 4GB RAM en 64GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

De LG V10†ligt deze maand eerst in Zuid-Korea in de winkels, waarna de Verenigde Staten, China en verschillende landen in AziŽ, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten zullen volgen. De prijs in de Verenigde Staten ligt rond de 600 dollar. Het is nog niet duidelijk of het toestel naar Europa komt.

LG V10