Interessant:

Gerucht: BlackBerry Venice heet BlackBerry Priv

nieuws 25 september 2015 om 10:00

Volgens de laatste geruchten krijgt de eerder uitgelekte BlackBerry Venice, de eerste BlackBerry-smartphone met het Android-besturingssysteem die eind dit jaar moet uitkomen, officieel de (weinig aantrekkelijke) naam BlackBerry Priv.

Geruchten over de BlackBerry Venice doen al langere tijd de ronde. BlackBerry Venice zou echter de codenaam zijn voor een product dat daadwerkelijk de naam BlackBerry Priv zou gaan dragen. Zeker is dat de Venice/Priv de eerste BlackBerry-smartphone wordt die draait op Google's Android-besturingssysteem. Het zou daarbij gaan om Android 5.1 Lollipop. Het toestel komt echter wel met een eigen pakket beveilingsapps onder de naam BlackBerry Safeguard.

BlackBerry Priv (Venice)
BlackBerry Priv (Venice)

De BlackBerry Priv is een slider-telefoon met een touchscreen tussen de 5,4-inch en 5,6-inch en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Het display heeft een Quad HD-resolutie van 1.440 x 2.560 pixels met een pixeldichtheid van 537 ppi. Naar verluidt is het toestel verder voorzien van een Qualcom Snapdragon 808-processor, 3GB RAM, 32GB geheugen, een microSD-kaartslot, een 18-megapixel hoofdcamera met optische beeldstabilisatie, een 4K-videorecorder en een 5-megapixel HD-frontcamera.

De verwachting is dat BlackBerry de BlackBerry Priv eind dit jaar officieel zal introduceren.

Update: Mr. John Chen, de topman van BlackBerry, heeft inmiddels officieel bevestigd dat BlackBerry op termijn de BlackBerry Priv op de markt zal brengen.

CrackBerry