Interessant:

Aldi en Napster met muziekstreamingdienst: Aldi Life

nieuws 25 september 2015 om 09:46

Discount-supermarkt Aldi introduceert in Duitsland, in samenwerking met Napster en Medion, een eigen muziekstreamingservice onder de naam Aldi Life.

Met Aldi Life kunnen gebruikers in Duitsland voor 7,99 per maand onbeperkt naar muziek luisteren. Aldi Life is 'powered by Napster', wat betekent dat de dienst gebruik maakt van de muziekbibliotheek van Napster. Het zou daarbij gaan om 34 miljoen muziektracks en 10.000 audioboeken. Aldi Life is alleen beschikbaar tegen een abonnementstarief. Er komt geen gratis variant met reclame, zoals bij Spotify. Aldi Life zal verschijnen als app voor Android, iOS, Windows Phone en de PC en Mac.á

Deá(legale) online muziekcatalogus van Napster, uit het verleden natuurlijk bekend als aanbieder van illegale muziek, is sinds 2013 beschikbaar in Nederland. Het is echter nog niet bekend of Aldi Life ook naar Nederland komt. In Nederland biedt Aldi al wel Aldi Talk, prepaid-abonnementen voor mobiele telefoons aan.

Voor Aldi Life werkt Aldi, behalve met Napster, ook samen met elektronicafabrikant Medion (dat sinds 2011 eigendom is van het Chinese Lenovo). Momemteel wordt er, ook in Nederland, al veel Medion-hardware bij de Aldi aangeboden. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat de Aldi Life-app in de toekomst standaard wordt meegeleverd met alle Medion-tablets, -smartphones, -laptops en -desktopcomputers die bij de Aldi verkrijgbaar zijn.

De Volkskrant