Interessant:

64-bits RAW-opnames op Sony A7-serie

nieuws 18 september 2015 om 09:44

De onlangs aangekondigde Sony Alpha 7S II-camera van Sony wordt bij de introductie in november voorzien van functies om in een gecomprimeerd en ongecomprimeerd 14-bits RAW formaat te fotograferen.

Tevens kondigt Sony aan deze functies toe te voegen aan andere modellen uit de Alpha 7-serie, te beginnen met de full-frame mirrorless Alpha 7R II-camera.áDe meeste beeldsensoren hebben aparte pixels die elk de helderheid van slechts ÚÚn enkele kleur (rood, groen of blauw) meten. Meestal wordt de waarde van elk pixel ook nog eens met een precisie van 12 bits (4096 helderheidsstappen) gemeten. Bij normale beeldbestanden heeft elk pixel drie kleurwaarden die in slechts 8 bits (256 helderheidsstappen) opgeslagen worden. Door deze bewerkingen gaan nuances in kleur en helderheid verloren. Bij 64-bits RAW-opnames vindt er minder datacompressie plaats, wat zorgt voor hogere kwaliteit afbeeldingen.

Sony Alpha 7S II
Sony Alpha 7S II

De Alpha 7S II en Alpha 7R IIázijn compatibel met de groeiende line-up Alpha-mount-lenzen, die bestaat uit in totaal 64 verschillende modellen, met onder meer 13 'FE' full frame lenzen. Sony wil haar line-up van Alpha E-mount-lenzen met ondersteuning voor de 35 mm full-frame sensor in 2016 uitbreiden naar meer dan 20 modellen.

portablegear.nl