Interessant:

Mobieltjes meest geclaimd bij reisverzekering

nieuws 11 september 2015 om 11:51

Uit onderzoek van verzekerings-maatschappij Europeesche Verzekeringen blijkt dat mobieltjes de meest geclaimde reisartikelen zijn na een vakantie. Daarnaast worden koptelefoons steeds vaker geclaimd.

Smartphones staan in de top 10 van meest geclaimde artikelen bovenaan: ze nemen 19 procent van alle claims voor hun rekening. Daarna volgen tablets/e-readers (16 procent), brillen (14 procent), camera's, laptops, kleding, sieraden, koptelefoons, koffers en surfspullen. Koptelefoons (met een aandeel van 4 procent) komen voor het eerst voor in de lijst: voorheen maakten vakantiegangers meestal gebruik van oordopjes, maar grotere over-ear koptelefoons zijn steeds populairder. Deze zijn echter ook duurder (en dus gevoeliger voor diefstal) en sneller beschadigd, waardoor ze steeds vaker geclaimd worden.

Europeesche Verzekeringen meldt dat smartphones en tablets zo hoog in de lijst staan omdat ze inmiddels een vast onderdeel van de reisuitrusting zijn en ook steeds meer toeristische bestemmingen WiFi-ondersteuning aanbieden.

TravMagazine