Interessant:

SPIN remote wint UX Design Award op IFA 2015

nieuws 6 september 2015 om 09:47

SPIN remote, een universele afstandsbediening met een opvallend minimalistisch design, die is ontwikkeld door Nederlanders, heeft op de IFA 2015 één van de negen UX Design Awards in de wacht gesleept.

SPIN remote is begonnen als Kickstarter-project van ontwikkelaars uit Geldermalsen en moet begin 2016 op de markt komen. SPIN remote is een universele afstandsbediening met een minimalistisch en stijlvol design, zonder knoppen. Het apparaatje is uitgerust met sensoren om beweging, rotatie, orientatie en touch te detecteren. Hierdoor kun je met een eenvoudige beweging meerdere apparaten bedienen. Je kan een rotatiebeweging gebruiken om het volume te wijzigen, van kanaal te veranderen of lichten te dimmen en de touchpad is bruikbaar om door je TV-gids te browsen en Apple TV te bedienen.

SPIN remote zendt naar alle kanten infrarood-signalen uit en biedt verder een FindMe-alarm via een app, zodat je deze afstandsbediening ook nooit meer kwijt bent. Het toestel komt met een gratis app voor iOS en Android en het is mogeijk er meerdere apparaatprofielen op op te slaan, zodat je hem met verschillende apparaten in verschillende kamers kan gebruiken.

SPIN remote
SPIN remote

Dit jaar werden werden op de IFA 2015 in Berlijn negen UX Design Awards uitgereikt voor "Usability", SPIN remote was één van de bedrijven die werd bekroond. De jury schrijft over het Nederlandse product: "Spin Remote reduceert radicaal de functieomvang van een afstandsbediening tot het meest wezenlijke. Het minimalistische product beschikt alleen over basisbesturingsfuncties. Van deze functies wordt gebruik gemaakt door intuitieve bewegingen en speelse interacties. Spin Remote is het gelukt een nieuw product met een geslaagd tactiel resonantieconcept te creeren."

De hoofdprijs, de UX Design Award Gold, ging dit jaar naar Palette, een modulair cross-platform systeem, van het Canadese Grant & Union Inc.

UX Design Awards