Interessant:

Intel Skylake-Y-chipset (Core M3, M5, M7) voor tablets

nieuws 2 september 2015 om 13:54

Intel heeft de 6de generatie Intel Core-processor geintroduceerd. Onderdeel hiervan is de Intel Skylake-Y-chipset serie voor tablets, 2-in-1-apparaten en Compute Sticks, bestaande uit de Intel Core M3, Core M5 en Core M7.

De 6de generatie Intel Core-processor voor tablets, de Intel Core M3, Core M5 en Core M7, levert tweemaal zulke snelle prestaties als nu mogelijk is op premium tablets. Verder bieden deze dual-core chipsets betere videokaarten (Intel HD 515)ávoor betere grafische prestaties en ondersteuning van Intel WiDi voor draadloos contact met computer of televisie. De nieuwe processors zijn verder ontworpen om functionaliteiten van het nieuwe Windows 10, zoals Cortana (voice-assistent) en Windows Hello (voor biometrische authenticatie), te optimaliseren.á

Intel Skylake-Y-chipset (Core M3, M5, M7) voor tablets
Intel Skylake-Y-chipset (Core M3, M5, M7) voor tablets

De Skylake-Y-chipsets zijn ontworpen voor tablets, 2-in-1-apparaten en Compute Sticks. Het is de verwachting dat deze week op de IFA 2015 in Berlijn de eerste apparaten met Intels nieuwe processor worden gepresenteerd. Vorig jaar presenteerde Intel op IFA voor het eerst officieel de Intel Core M-processor (Broadwell-Y).

Intel Newsroom