Interessant:

Samsung onthult Gear S2-smartwatch

nieuws 2 september 2015 om 11:57

Samsung introduceert deze week op de IFA 2015 in Berlijn de Gear S2- en Gear S2 classic-smartwatches. Deze slimme horloges hebben een rond 1,2-inch display en een handige bedieningsring.

De Gear S2 komt beschikbaar in twee modellen: Gear S2 en Gear S2 classic. Met een elegante zwarte afwerking en lederen band is de classic het model voor mensen die houden van een traditioneel horlogedesign, maar die tegelijk van alle moderne gemakken voorzien willen zijn. De Gear S2 is ideaal voor mensen die vallen voor een minimaal, modern ontwerp.†De Samsung Gear S2 heeft een elegant rond display met een hoogwaardige afwerking.

Samen met de buttons Home en Back zorgt de roterende bedieningsring ervoor dat je snel toegang hebt tot berichten en apps. De smartwatch is dun (11,4 millimeter) en licht is. Het ronde 1,2-inch scherm heeft een resolutie van 360 x 360 pixels (302 ppi) en is dankzij de SuperAMOLED-schermtechnologie zeer helder. Met het meest recente Tizen OS en een voor wearables geoptimaliseerde 1GHz dual-core processor voert de Samsung Gear S2 taken snel en efficiŽnt uit.

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Notificaties lees je op de Gear S2 in ťťn oogopslag af en belangrijke berichten verstuur je vanaf je pols. Met de vernieuwde fitnessfuncties voor de Samsung Gear S2 blijf je gezond en actief. Op je 24-uurs dagboek houd je dagelijkse je activiteiten en fitnessdoelen bij. De batterij in de Samsung Gear S2 heeft een levensduur van twee tot drie dagen. Opladen doe je met het draadloze wireless charging dock. Naast Bluetooth 4.1 en WiFi ondersteunt de Gear S2 NFC waarmee het horloge als mobiele portemonnee is te gebruiken.†Bij de lancering van de Gear S2 zijn er apps beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor de ronde gebruikersinterface.

De Samsung Gear S2 komt in twee versies. De Samsung Gear S2 heeft een donkergrijze horlogeplaat en -band en de andere een zilveren plaat en witte band. De Samsung Gear S2 classic verschijnt met een zwarte plaat en een leren band. Informatie over de beschikbaarheid en prijs in Nederland moet nog volgen.

Samsung Gear S2 classic
Samsung Gear S2 classic

Samsung Mobile Press