Interessant:

Garmin Edge Explorer 1000 getoond

nieuws 26 augustus 2015 om 12:13

Garmin breidt haar assortiment gespecialiseerde fietsnavigatiesystemen uit met de Garmin Edge Explorer 1000, een waterbestendig model met een 3-inch touchscreen.

De Garmin Edge Explorer 1000 komt met een Garmin fietskaart met navigeerbare wegen en fietspaden, hoogtegegevens, nuttige punten en de mogelijkheid om adressen te zoeken. Het systeem is stof- en waterbestendig (IPX7), biedt Bluetooth-ondersteuning en kan gekoppeld worden aan een compatibele smartphone via de Garmin Connect Mobile app. Je kan dan onder meer e-mails en sms-berichten op de Explorer 1000 ontvangen. Met LiveTrack kunnen vrienden en familieleden jouw ritten overal ter wereld in real-time volgen.

Garmin Edge Explorer 1000
Garmin Edge Explorer 1000

De Explorer 1000 is verder de eerste GPS-fietscomputer met ongevallendetectie via een ingebouwde versnellingsmeter. In geval van een ongeluk stuurt deze functie je locatiegegevens al dan niet automatisch naar door jou opgegeven contacten voor noodgevallen. Het toestel is ook compatibel met de optionele Edge-afstandsbediening (zodat je schermen kan doornemen met je handen aan het stuur) en met de optionele Varia-achteruitkijkradar en fietsverlichting (zodat je zichtbaar en veiliger op de fiets zit).

De Garmin Edge Explorer 1000 verschijnt in het derde kwartaal van 2015 en krijgt waarschijnlijk een prijs rond de 450 euro.

Garmin Blogs


Gerelateerde producten