Interessant:

Microsoft werkt aan Surface Mobile-smartphone

nieuws 20 augustus 2015 om 10:18

Volgens de laatste geruchten werkt Microsoft, onder de codenaam Project Juggernaut Alpha, aan een Surface Mobile-smartphone. Vijf jaar geleden bracht Microsoft ook smartphones onder eigen merknaam uit, maar dat werd een enorm fiasco.

In 2010 presenteerde Microsoft de Microsoft Kin One en de Microsoft Kin Two, beide slider-telefoons met een volledig qwerty-toetsenbordje, een touchscreen en een aangepaste versie van de Windows Phone 7-interface. De toestellen flopten echter hopeloos en Microsoft haalde ze na enkele maanden al weer van de markt.

Door het succes van de Surface-tablets, waaronder de Microsoft Surface 3 en de Microsoft Surface Pro 3, lijkt Microsoft het opnieuw onder de eigen merknaam op de smartphone-markt te willen gaan proberen met een Surface Mobile-smartphone. Volgens de geruchten beschikt dit toestel over een 5,5-inch AMOLED ClearBlack-display met een Quad HD (1.440 x 2.560 pixels) resolutie van Gorilla Glass 4 en een 64-bit Intel Atom x3-processor met 3GB of 4GB RAM. De unibody behuizing zou vervaardigd zijn aluminium en magnesium en voor het geheugen zou je de keuze hebben uit 64GB of 128B (uitbreidbaar via microSD tot 256GB).

Microsoft Surface 3
Microsoft Surface 3

Verder wordt gemeld dat de Surface Mobile is voorzien van een 21-megapixel PureView-camera aan de achterzijde en een 8-megapixel groothoek-camera aan de voorzijde. Het toestel draait waarschijnlijk op Windows 10 Mobile en wordt (mogelijk optioneel) geleverd met een Surface Pen, een styluspen die ook bekend is van de Surface-tablets. Volgens de geruchten ondersteunt de Surface Mobile tot slot USB Type-C en een draadloze oplaadmogelijkheid.

De verwachting is dat Microsoft de Surface Mobile eind 2015 of begin 2016 op de markt brengt.

WMPowerUser