Interessant:

Libratone: luidsprekers van wol

nieuws 10 augustus 2015 om 13:55

De Deense audiofabrikant Libratone biedt opvallende TV Sound Bars en draadloze luidspreker aan, met een zachte cover van wol. Het gaat om de DIVA, ZIPP en LOOP.

De Libratone DIVA is zowel een televisieluidspreker als een draadloos muzieksysteem, dat via IR Learning eenvoudig te bedienen is met een televisieafstandsbediening. In tegenstelling tot de traditionele, vierkante, zwarte geluidsbox heeft Libratone DIVA zachtere vormen en organische rondingen. Dankzij AirPlay en DLNA-technologie kan je via een WiFi-netwerk muziek streamen van draadloze apparaten - of direct naar DIVA streamen via Bluetooth 4.0 in APT-X cd-kwaliteit. Spotify Connect en HTC Connect zorgen voor een naadloze integratie met draadloze apparaten en afspeellijsten en met Near Field Communication (NFC) is het koppelen en installeren van Bluetooth eenvoudig. Door de krachtige, ingebouwde subwoofer is een aparte subwoofer overbodig. De DIVA wordt standaard geleverd in de voor Libratone kenmerkende Pepper Black wollen cover. Extra covers worden apart verkocht in een reeks kleuren die passen bij ieder interieur. De luidspreker is te koop voor € 799,-.

Libratone DIVA
Libratone DIVA

De Libratone ZIPP en LOOP zijn draadloze luidsprekers. Deze modellen bieden Bluetooh 4.0 APT-X audio codering (voor direct streamen in CD-kwaliteit) en met Bluetooth Smart kunnen apparaten uren of zelfs dagen gekoppeld blijven zonder dat de verbinding verloren gaat. NFC maakt het koppelen met Bluetooth via snel en simpel. Dankzij ingebouwde Spotify Connect-software kan je moeiteloos miljoenen nummers van Spotify naar via WiFi aangesloten Libratone-luidsprekers streamen zonder onderbrekingen door binnenkomende gesprekken. Door de deelname van Libratone aan het HTC Connect-programma is het voor HTC-gebruikers eenvoudig om draadloos muziek te streamen van hun smartphone naar Libratone LOOP en Libratone ZIPP. De geluidsprofielen van beide luidsprekers kunnen via de gratis Libratone-app aan de omgeving worden aangepast.

Libratone LOOP
Libratone LOOP

De WiFi/Bluetooth-versie van Libratone's draagbare, op batterij werkende ZIPP-luidspreker is verkrijgbaar in een variant met naturel lederen handvat en wollen cover in Salty Grey. De WiFi/Bluetooh-versie van de ZIPP met een zwart leren handvat en Pepper Black cover is ook verkrijgbaar. De WiFi/Bluetooth-versie van Libratone's draadloze LOOP-luidspreker voor muren en wandplanken (standaard en wandbeugel meegeleverd) wordt geleverd met een wollen cover in Salty Grey. Mensen die voor het eerst een ZIPP of LOOP kopen mogen gratis een extra cover uitzoeken in hun lievelingskleur wanneer ze hun product registreren via de Libratone-app of de website. Libratone ZIPP WiFi/Bluetooth 4.0 en LOOP WiFi/Bluetooth 4.0 zijn te koop voor respectievelijk € 369,- (ZIPP) en € 449,- (LOOP).

Libratone ZIPP
Libratone ZIPP

portablegear.nl