Interessant:

Apple Music: 11 miljoen abonnees

nieuws 7 augustus 2015 om 10:20

Een maand na de onthulling heeft Apple Music, de streaming-muziekservice van Apple, al 11 miljoen abonnees met een proefabonnement. Daarnaast zouden 2 miljoen mensen een (betaald) familieabonnement hebben afgesloten.

Met Apple Music is het mogelijk om, tegen betaling, de hele Apple Music-catalogus naar je favoriete apparaat te streamen.Onderdeel van Apple Music is Apple Music Radio, waarin Beats 1 (de radiozender van rapper Dr. Dre) de opvallendste naam is.Apple Music is de eerste drie maanden gratis uit te proberen. Individuele abonnementen zijn verkrijgbaar voor 9,99 per maand en gezinsabonnementen kosten 14,99 per maand.

Als alle leden met een proefabonnement uiteindelijk ook betaalde gebruikers worden, heeft Apple al bijna half zo veel gebruikers als Spotify, de leider op de markt van muziekstreamingservices, die haar diensten al enkele jaren aanbiedt. Op muziekgebied haalt Apple op dit moment echter nog altijd de meeste inkomsten uit muziekdownloads via de iTunes Store. Tweederde van de muziekopbrengst wordt hiermee gegenereerd, maar de verwachting is dat dit minder zal worden en gebruikers meer zullen kiezen voor streamingservices.

Apple Music:
Apple Music:

Ondanks de late entree op de markt van muziekstreaming, heeft Apple zich als doel gesteld ook op dit gebied de dominante speler te worden. Apple wil op termijn 100 miljoen abonnees via Apple Music binden. Daartoe zal het dit najaar waarschijnlijk ook de eerste beta-versie van Apple Music voor Android onthullen.

USA Today