Interessant:

iPhone is meest gewilde toestel op Marktplaats

nieuws 6 augustus 2015 om 09:21

Sinds de introductie van de eerste iPhone 3G in Nederland (in 2008) blijkt een tweedehands iPhone het meest gewilde toestel op Marktplaats.

De zoekterm iPhone is op de tweedehands verkoopwebsite de meest gebruikte zoekterm op het gebied van gadgets en telefonie. In de afgelopen vijf jaar heeft de zoekterm iPhone maar liefst vier keer in de jaarlijkse top 10 van meest gebruikte zoektermen op Marktplaats gestaan. Volgens reparatieservice The Fixables brengt deze populariteit ook gevaren met zich mee. Het komt met grote regelmaat voor dat mensen een miskoop doen in de zoektocht naar een tweedehands iPhone.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

René Smit en Ferry Timmer van smartphonereparatie- en onderhoudsservice The Fixables vertellen: "We krijgen geregeld mensen in de winkel die op Marktplaats een iPhone hebben aangeschaft. Als ze al een werkende iPhone hebben gekocht, is het altijd de vraag hoe het toestel er intern uitziet. Een reeds ingevoerde iCloud-beveiliging kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een iPhone niet bruikbaar is. Er worden ook veel nagemaakte toestellen verkocht."

The Fixables adviseert om een iPhone altijd werkend te zien te krijgen en bijvoorbeeld de App-store te openen om er zeker van te zijn dat het geen namaak is.

The Fixables Pressroom