Interessant:

Amazon strikt Top Gear

nieuws 31 juli 2015 om 09:15

De voormalige presentatoren van het populaire autoprogramma Top Gear - Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May - gaan een nieuwe show maken voor Amazon Prime, de videostreamingservice van Amazon.

Jeremy Clarkson werd afgelopen maart door de BBC ontslagen, na een "ongegronde fysieke aanval" op een Top Gear-producer. Zijn medepresentatoren Richard Hammond en James May besloten daarop ook te stoppen met de show. Er gingen lange tijd geruchten dat het trio een nieuwe show voor Netflix zou gaan produceren, maar nu is Amazon dus met de voormalige Top Gear-presentatoren aan de haal gegaan.

De drie presentatoren hebben een contract gesloten voor drie seizoenen, waarvan het eerste seizoen in 2016 beschikbaar komt via Amazon Prime, de videostreamingservice van Amazon. Het nieuwe programma, dat nog geen titel heeft, wordt geproduceerd door Andy Wilman, een voormalige producer van Top Gear, die na het ontslag van Clarkson ook bij de BBC opstapte.

Wilman zegt dat zij een deal hebben gesloten met Amazon omdat "zij ons de vrijheid geven om het programma te maken dat wij willen. Er is een budget om programma's te produceren van de kwaliteit die wij willen, ook voor in de toekomst. (...) Het format van het programma bevat thema's waarmee de mensen bekend zijn."

Amazon Kindle Fire Tablet
Amazon Kindle Fire Tablet

BBC