Interessant:

Belg volgt GPS achterna het spoor op

nieuws 28 juli 2015 om 14:16

In het Belgische plaatsje Mol is een automobilist op het spoor beland door klakkeloos de routeinstructies van zijn navigatiesysteem op te volgen. De auto werd aangereden door een trein, de man kan ontkomen.

De man kwam er ongedeerd van af, maar zijn auto en de trein zijn ernstig beschadigd. Bij een spoorwegovergang kreeg de man van zijn gps-systeem de instructie om rechtdoor te rijden. De weg stond echter schuin op de overweg, waarna de bestuurder de conclusie trok dat hij rechtdoor het spoor op moest rijden. Daarop kwam zijn auto vast te zitten in de rails. De man stapte uit en probeerde zijn auto weg te duwen, zonder resultaat. Toen er een trein arriveerde, zocht de man beschutting. De trein sleurde de wagen mee, welke vervolgens tegen eenáelektriciteitshuisje werd geslingerd. De passagiers van de trein bleven ongedeerd, de spoorbeheerder had de hele nacht nodig om de schade te herstellen.

TomTom VIA 125
TomTom VIA 125

Bestuurders volgden eerder ook al klakkeloos hun GPSáin het waterin de modderin de Maasin nat betonin een bosin een meerin de Hollandsche IJsseldoor het ijsnaar een drugsdealáen naar Zagreb in plaats van Brussel. Jaarlijks gebeuren duizenden ongelukken door mensen die klakkeloos de instructie van hun navigatiesysteem opvolgen.

NOS