Interessant:

Toshiba is klaar voor Windows 10

nieuws 27 juli 2015 om 15:51

Toshiba laat weten dat haar nieuwe serie Windows-apparaten vanaf 29 juli geüpgraded kan worden naar Windows 10. Daarnaast kunnen veel bestaande Toshiba-apparaten uit 2013 en 2014 ook geüpgraded worden vanaf 29 juli.

Vanaf 29 juli 2015 kan op alle nieuwe Windows-producten van Toshiba uit 2015 de gratis upgrade geïnstalleerd worden, inclusief de series Satellite C, Satellite L en Satellite P en de Satellite Click Mini, die eerder dit jaar op de markt verschenen. Veel van deze nieuwe modellen zijn speciaal ontwikkeld om maximaal te kunnen profiteren van de belangrijkste functies van Windows 10. Ze zijn voorzien van twee microfoons voor de beste Cortana-ervaring en zijn geoptimaliseerd met heldere spraakregistratie en een sneltoets op het toetsenbord voor het starten van Cortana, de digitale assistent van Microsoft. 

Klanten met een model uit het bestaande Toshiba-assortiment uit 2014 kunnen Windows 10 vanaf de algemene beschikbaarheidsdatum van de upgrade installeren en de meeste modellen kunnen meteen geüpgraded worden. Toshiba ondersteunt tevens de upgrade naar Windows 10 bij modellen uit 2013 door binnen zes maanden na de algemene beschikbaarheidsdatum bijgewerkte besturingselementen en andere software te leveren.

Toshiba Satellite Click Mini
Toshiba Satellite Click Mini

Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux zegt: "We zijn blij dat we onze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om vanaf dag één gebruik te maken van Windows 10 op onze nieuwe apparaten, maar ook op vele reeds bestaande modellen. In nauwe samenwerking met Microsoft hebben we onze producten voor 2015 zodanig geoptimaliseerd dat ze maximaal kunnen profiteren van Windows 10 en we kijken uit naar de lancering. Klanten kunnen in alle vrijheid het beste van zowel hun Toshiba-apparaat als het nieuwste Windows-besturingssysteem ervaren."

"We hebben tijdens het ontwikkelen van Windows 10 nauw samengewerkt met Toshiba en we zijn erg blij dat bij de nieuwe producten de Cortana-functie beter gebruikt kan worden en dat ook andere belangrijke functies van Windows 10 goed benut kunnen worden," aldus Peter Han, Vice President of Worldwide OEM Marketing, Microsoft. "Toshiba biedt zijn klanten dankzij de innovaties op het gebied van hardware echt een unieke ervaring."

portablegear.nl