Interessant:

Consumenten nemen massaal MiFi mee op vakantie

nieuws 22 juli 2015 om 13:50

Capestone, gespecialiseerd distributeur van 3G/4G oplossingen, signaleert een ruime verdubbeling van MiFi van de verkoop ten opzichte van vorig jaar. Met MiFi kan je onderweg je eigen WiFi-netwerk creeren.

MiFi (ook wel een mobiele hotspot genoemd) is een apparaat op zakformaat dat 3G of 4G ontvangt en waarmee je een eigen WiFi-netwerk creëert. De best verkochte MiFi is volgens Capestone de Huawei E5377s-32. "Dit is een 4G mobile hotspot die zowel op de 2.4 als de 5 GHz band functioneert en dus vrijwel altijd een goed bereik heeft", licht  productmanager Patrick Eijsackerstoe van Capestone toe. "Binnenkort verwachten we bovendien de Alcatel OT-Y900 Link, een supersnelle MiFi met een downloadsnelheid tot 300 Mbps. We verwachten dat dit de koploper wordt. Je kunt daarmee met wel 32 apparaten tegelijk op internet en de bestellingen stromen al binnen. Wat ons betreft kan de zomer niet meer stuk."  

Grote voordelen van zo'n eigen internetverbinding via je MiFi zijn de snelheid en de veiligheid”, vervolgt Eijsackers. "Op campings en in hotels laat de snelheid en veiligheid van de openbare WiFi-netwerken nogal eens te wensen over. Met je MiFi maak je direct verbinding met het beschikbare 3G of 4G signaal. Omdat je je eigen WiFi-netwerk niet hoeft te delen met - honderden - andere campinggasten, blijft de snelheid hoog. En met een wachtwoord scherm je je eigen netwerk af."

Huawei E5377s-32 MiFi
Huawei E5377s-32 MiFi

"Verder kun je je MiFi overal mee naartoe nemen. Eenmaal van de camping af, heb je dus nog steeds internet. Er moet dan natuurlijk wel een 3G/4G netwerk in de buurt zijn. En ga je naar het buitenland, dan kun je tegelijk met je MiFi een speciale buitenlandbundel aanschaffen. Tegenwoordig is daarin steeds meer keus. Zo voorkom je dure roamingkosten."

portablegear.nl