Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

E1: compactste Micro Four Thirds-systeemcamera ooit

nieuws 23 juli 2015 om 13:03

De E1, waarvan de ontwikkeling via Kickstarter is gefinancieerd, is de compactste Micro Four Thirds-systeemcamera ooit. Het model is net groot genoeg om een lens op te kunnen bevestigen.

De ontwikkelaars van de E1 hebben ook het recht van Olympus verworven om de camera officieel een Micro Four Thirds-systeemcamera te mogen noemen. Op de E1 kan je alleááMicro Four Thirds-objectieven gebruiken, inclusief die van Olympus, Panasonic en Leica.

Ondanks zijn zeer compacte formaat biedt de E1 prima specificaties met een 16-megapixel sensor, ISO-waardes tot 102.400 en een Ultra HD-videorecorder. Tevens worden WiFi en Bluetooth ondersteund , waarmee je de E1 middels de iOS- of Android-app kan bedienen. De behuizing van de E1 is vervaardigd van magnesium en is zo ontworpen dat de hitteafgifte van de A9-beeldprocessor optimaal is.

De E1 verschijnt in november voor een prijs vanaf 599 dollar. Panasonic bracht eerder zeer compacte systeemcamera's op de markt (doch niet zo compact als de E1) met de Lumix DMC-GM5 en de Lumix DMC-GF7.

E1: compactste Micro Four Thirds-systeemcamera
E1: compactste Micro Four Thirds-systeemcamera

TrustedReviews