Interessant:

Apple zwijgt over Apple Watch-resultaten

nieuws 22 juli 2015 om 13:40

Apple heeft deááresultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2015, dat eind juni is afgesloten. Het bedrijf vermeldt daarbij niets over de verkoopaantallen van de Apple Watch.

Apple boekte weer eens een recordresultaat met eenánettokwartaalwinst van $ 10,7 miljard, ofwel $ 1,85 per aandeel, bij een kwartaalomzet van $ 49,6 miljard. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van $ 37,4 miljard, en een nettowinst van $ 7,7 miljard, ofwel $ 1,28 per aandeel. Volgens Apple is "de groei is mede te danken aan de ongekend hoge verkoopcijfers van iPhone en Mac in het derde kwartaal, een recordomzet uit dienstverlening en de succesvolle introductie van Apple Watch."

"We hebben een fantastisch kwartaal achter de rug. De omzet die we met iPhone hebben behaald lag 59 procent hoger dan in dezelfde periode van het vorige jaar, en ook de Mac deed het goed. Onze omzet uit dienstverlening is hoger dan ooit dankzij de App Store. En de introductie van Apple Watch is uitmuntend verlopen", zegt Tim Cook, CEO van Apple. "De verwachtingen voor Apple Music zijn hooggespannen en we kijken uit naar de release van iOS 9, OS X El Capitan en watchOS 2 in de herfst."

Apple Watch
Apple Watch

Hoewel er dus gesproken wordt van een "succesvolle introductie van Apple Watch", die zelfs "uitmuntend is verlopen", maakt Apple niet bekend hoeveel Apple Watch-modellen er dan daadwerkelijk zijn verkocht. Volgens analysebureau Canalys zou Apple in het tweede kwartaal van 2015 echter 4,2 miljoen Apple Watches hebben afgezet, waarmee het de grootste wearable-verkoper ter wereld is, en concurrent als Fitbit passeerde - ondanks de veel hogere prijs van de Apple Watches. Toch is de Apple Watch nog geen onverdeeld succes: volgens andere marktonderzoeksbureaus is de verkoop in de Verenigde Staten ingestort en gaan er momenteel minder dan 20.000 modellen per dag over de toonbank.

The Register