Interessant:

Albert Heijn waarschuwt voor nepacties via WhatsApp en SMS

nieuws 20 juli 2015 om 09:35

Supermarktketen Albert Heijn waarschuwt dat haar naam regelmatig wordt misbruikt voor nepacties via WhatsApp, SMS, Facebook en e-mail. Het gaat hierbij om phising-acties waarbij criminelen persoonlijke gegevens buit willen maken.

Bij deze acties wordt veelal een waardebon aangeboden van Albert Heijn ter waarde van €100, €250 of €500. In deze zogenaamde 'phishing-acties' wordt de naam van Albert Heijn misbruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen. Albert Heijn waarschuwt hier niet aan mee toe, omdat het om oplichterij gaat.

Officiële E-mails van Albert Heijn kun je altijd herkennen aan de afzender met het mailadres @nieuwsbrief.ah.nl of @ah.nl. Winacties van Albert Heijn op Facebook zijn altijd direct gelinkt aan de Facebookpagina www.facebook.com/albertheijn of linken door naar de website www.ah.nl. Albert Heijn gebruikt verder geen SMS of WhatsApp voor winacties. De website van Albert Heijn is te herkennen aan de naam: deze begint altijd met www.ah.nl, dus bijvoorbeeld www.ah.nl/bonus of www.ah.nl/acties.

Albert Heijn