Interessant:

Nokia herbevestigt terugkeer op smartphone-markt

nieuws 15 juli 2015 om 10:06

Nokia heeft nogmaals bevestigd dat het eind 2016 terugkeert op de smartphone-markt. De Finnen stellen echter alleen de Nokia-merknaam ter beschikking, de toestellen zullen door andere fabrikanten worden geproduceerd.

Er gingen al enige tijd geruchten dat Nokia in 2016 een comeback wil maken op de smartphone-markt, iets dat Nokia zelf lange tijd officieel ontkende. Uit een uitspraak van een Nokia-topman in juni blijkt dat het Finse bedrijf, dat dit jaar zijn 150ste verjaardag vierde, toch wel degelijk met een dergelijke comeback bezig waren. Nu heeft Nokia nogmaals officieel bevestigd eind 2016 terug te keren op de smartphone-markt.

Nokia N97
Nokia N97

Microsoft nam in september 2013 de apparaten- en dienstenafdeling van Nokia over voor 5,5 miljard euro en heeft afscheid genomen van de Nokia-merknaam voor haar Lumia-smartphones. Microsoft gebruikt het Nokia-label nog wel voor haar entry-level telefoons op opkomende markten. Onderdeel van de deal met Microsoft is dat Nokia pas vanaf het vierde kwartaal van 2016 weer smartphones onder de eigen merknaam op de markt mag brengen. Nokia gaat de smartphones niet meer zelf maken, maar alleen haar naam ter beschikking te stellen, zoals dat eerder gebeurde bij de Nokia N1-tablet, die is geproduceerd door het Chinese Foxconn.

Nokia