Interessant:

Intel krijgt geen voet aan de grond in mobiele markt

nieuws 14 juli 2015 om 12:55

Volgens onderzoek van het Taiwanese Digitimes worstelt Intel nog altijd met de mobiele markt. De verwachting is dat Intel dit jaar slechts 10,8 miljoen Android-tablets met Intel-processor verkoopt, tegenover 14,23 miljoen vorig jaar.

Intel kent wel een kleine groei in het segment van Android-smartphones. De verwachting is dat er dit jaar meer dan 10 miljoen Android-telefoons met een Intel-processor worden verkocht. De genoemde aantallen zijn echter zeer klein in vergelijking met de totale wereldwijde verkoop van mobiele apparaten. Marktresearcher denkt dat er dit jaar wereldwijd 230 miljoen tablets en phablets worden verkocht, en 1,447 miljard smartphones.á

Intel Atom
Intel Atom

Digitimes denkt dat Intel wel succes kan boeken in de markt van opkomende 2-in-1-modellen (hybride tablet-pc's). Met deze hybride modellen erbij denkt Digitimes dat Intel dit jaar in totaal 46 miljoen processors voor mobiele apparaten kan omzetten. In verhouding met Intel's concurrenten, zoals ARM en Qualcomm, is dat echter zeer beperkt.

Intel vereenvoudigde eerder dit jaar de naamgeving van haar Intel Atom-processorserie voor mobiele apparaten en introduceerde daartoe de Intel Atom x3, Atom x5 en Atom x7.

The Register