Interessant:

Gerucht: Samsung Galaxy Note 5 komt in augustus

nieuws 13 juli 2015 om 09:38

Volgens de laatste geruchten, afkomstig van zakenkrant Wall Street Journal, introduceert Samsung aankomende augustus de Samsung Galaxy Note 5. Samsung wil hiermee een mogelijk nieuwe iPhone van Apple voor zijn.

De Wall Street Journal zegt deze informatie vernomen te uit "bronnen bekend met de materie", uiteraard weer zonder deze bronnen bij naam te noemen. Met de introductie van de Samsung Galaxy Note 5, een nieuw vlaggenschipmodel, in augustus, zou Samsung de introductie van een nieuwe iPhone-model (dat meestal in september wordt gepresenteerd) van grote concurrent Apple voor wilen blijven.

De huidige Galaxy Note 4 heeft een 5,7-inch display, de concurrerende iPhone 6 en iPhone 6 Plus - die vorig jaar zes dagen na de Note 4 werden geintroduceerd - beschikken respectievelijk over een 4,7-inch en 5,5-inch display. De Note 4 ging vorig jaar enkele weken na de nieuwe iPhones in de verkoop. De Galaxy Note 4 krijgt naar verluidt de beschikking over een een display tussen de 5,5-inch en de 5,8-inch. Apple zou plannen hebben aankomende september de iPhone 6S of iPhone 7 aan te kondigen.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Volgens de Wall Street Journal wordt de Galaxy Note "5 gelanceerd in een "grote Amerikaanse stad", maar dat is nog niet bevestigd. Voorgaande Note-modellen werden gepresenteerd op de IFA-beurs in Berlijn, het eerste Note-model zag daar in 2011 het levenslicht.

Naschrift: de Samsung Galaxy Note 5 is 13 augustus 2015 officieel geintroduceerd. Toen werd ook bekend dat Samsung het toestel (voorlopig) niet naar Nederland brengt. Als alternatief is de Samsung Galaxy S6 edge+ (die vrijwel identiek is, afgezien van het design en het ontbreken van een stylus) in Nederland beschikbaar.

Forbes