Interessant:

Apple met universele simkaart voor iPad Air 2 en iPad mini 3

nieuws 6 juli 2015 om 12:14

Apple biedt, samen met de Amerikaanse mobiele data-aanbieder GigSky, een universele simkaart voor de iPad Air 2 en iPad mini 3 aan. Met deze kaart kan je in elk land tegen lokaal tarief data verbruiken, zonder van simkaart te wisselen.

Met de universele simkaart kan je in meer dan 90 landen wereldwijd, waaronder Nederland en BelgiŽ, tegen lokaal tarief mobiel internetten. Als je naar een ander land gaat, hoef je niet van simkaart te wisselen. Tijdens de reis kan je op je iPad databundels bekijken en selecteren. De universele simkaarten werd eind 2014 gelijktijdig met iPad Air 2 en iPad mini 3 aangekondigd, maar de wereldwijde dekking is nu pas uitgerold.

iPad Air 2
iPad Air 2

Het tarief voor de universele iPad-simkaart varieert per land. In de meeste landen betaal je 10 euro voor 75MB (voor drie dagen), 25 euro voor 400MB (voor een week), 35 euro voor 800MB (voor twee weken) en 50 euro voor 3GB (voor een maand).

De universele simkaart is alleen beschikbaar, via Apple's Retail Stores, voor de†iPad Air 2†en†iPad mini 3†met 4G-ondersteuning. De simkaart is niet te koop voor andere iPad-modellen en ook niet voor de iPhone.

AppleInsider