Interessant:

KPN brengt Fairphone 2 naar Nederland

nieuws 6 juli 2015 om 10:27

KPN wil de Fairphone 2 naar Nederland brengen, waarschijnlijk in de tweede helft van 2015. De Fairphone 2 bouwt voort op de originele Fairphone, maar ondersteunt nu ook 4G.

De Fairphone 2 bouwt voort op de ingezette initiatieven van de eerste Fairphone, die in 2013 het licht zag. Dan gaat het om het gebruik van tin en tantalium uit conflictvrije mijnen, investering in een welzijnsfonds voor werknemers bij de nieuwe productiepartner in China en verbetering van het in Ghana opgezette programma voor recycling van elektronisch afval.

Nieuw is dat steeds meer onderdelen vervangbaar zullen zijn, zoals de camera, de luidspreker, de microfoon en de usb-poort. De gebruiker kan dit zelf doen. Alleen de printplaat kan niet worden vervangen. De Fairphone 2 is ook geschikt voor 4G, terwijl de eerste Fairphone dat alleen was voor 3G .

Fairphone 2 bij KPN
Fairphone 2 bij KPN

Wanneer de Fairphone 2 precies uitkomt, is nog even de vraag. In ieder geval in de tweede helft van 2015, verwacht Peter Westgeest, die bij KPN verantwoordelijk is voor de samenstelling van het assortiment mobiele telefoons. "We zijn van plan ook deze verbeterde versie, als hij volledig door onze testen komt, weer via kpn.com aan te bieden." Fairphone verwacht dat het toestel rond de 500 euro zal gaan kosten.

KPN