Interessant:

Live Tour-verslag via crowd sourcing

nieuws 3 juli 2015 om 12:05

De NOS en  Amsterdamse live streaming startup Ubideo starten aankomende zaterdag 4 juli een pilot project met een live verslag van de Tour de France via crowd sourcing.

Bij crowd sourcing wordt gebruik gemaakt van informatie die wordt vergaard door individuen. De verwachting is dat Ubideo-streamers, verspreid over de stad Utrecht, verslag zullen doen langs de route van de 102de Tour. Streamers zullen vanaf verschillende locaties in Utrecht een veelzijdig live beeld geven van de zesde 'Grand Départ.' De aanvang van de Tour vormt een uniek moment, omdat Nederland dan recordhouder na Frankrijk is als het gaat om de Grand Départ. De streamers kunnen ook op verzoek streamen. Wil een fan bijvoorbeeld een live shot van zijn favoriete renner die kilometers ver van hem of haar verwijderd is, dan kan hij via de Ubideo-app een verzoek plaatsen.

De mogelijkheid om live van de ene stream (en daarmee locatie) naar de andere stream over te springen geeft de Tour voor de Ubideo-gebruiker een zinderende spanning. Ubideo stelt daarmee Tour-fans en alle mensen die geïnteresseerd zijn in de omgeving rondom het parcours, een unieke mogelijkheid om de stad Utrecht live en vanuit verschillende locaties te beleven. De NOS zal tijdens het evenement een mooie live compilatie van Ubideo streams aanbieden op nos.nl.

Als je zelf Tour-fanaat bent, kan je ook je steentje bijdragen aan de crowd streaming. Download daartoe de Ubideo-app in de App Store en bezoek ubideo.com voor meer informatie.

ANP Pers Support